dilluns, 10 d’octubre del 2011


“LA FIGU”
*
11-10-11
*
“La figu vus fai a tuts”, exclamava l’inoblidable Aleix de les Tòfones, tot entrant a l’església del poble, segons Raymon Casellas a “Els sots feréstecs” (lectura recomanada).
Cal fer “la figu” i plantar cara a tanta amenaça, tristesa, mals averanys, sagnies, atacs, enveges, agressions i un llarg etcètera que patim els catalanets, per part de qui ens vol despullar des del primer euro fins l’última poesia en la llengua que ens belluga a la boca.
Un articulista de fiar, explica avui al diari que hi ha qui comença a acaparar productes de primera necessitat per omplir el rebost. Que no ens agafi “allò” que ha de venir, o que tothom tem que vingui, amb els pixats al ventre. Això em recorda el 23 F, quan tots els rebosts de les cases, i qui diu el rebost diu el congelador, es van omplir per si de cas. Res com els habitants de mig Europa en amunt, que tenen grans congeladors i menjar per resistir fort.
Per conjurar tanta malvestat i roïnesa, tanta tempesta, tifó, tornado, sisme o tsunami que els enemics ens tenen preparat, cal que cada catalanet alci el puny cap a occident i exclami ben fort: “¡ la figu vus fai a tuts!”
*
Collage d’OX


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada